Logitech G602 Wireless: Precizie asimetrică

Pentru orice acţiune există o reacţiune şi pentru orice mouse care a crezut că poate atinge perfecţiunea doar prin armonia proporţiilor există Logitech G602 Wireless. Spre deosebire de majoritatea perifericelor fabricantului elveţian, G602 se rupe de constrângerile unui design convenţional şi adoptă o formă asimetrică, caracterizată prin alungirea jumătăţii drepte şi prezenţa unei suprafeţe mari de sprijin în partea stângă – o formă ce te duce cu gândul la corpul unei meduze otrăvitoare Physalia physalis. Rezultatul este un mouse de gaming wireless cât se poate de aspectuos, confortabil şi performant, cu un aspect unic. Aşadar, vă propun să aruncăm o privire sub capota acestui instrument de precizie, pentru a descifra mecanismele tehnologiei de vârf marca Logitech şi filosofia din spatele designului.

logitech_G602_01
G602 este, fără doar şi poate, o capodoperă a designului Logitech.

Fără tentacule

G602 este un mouse wireless destul de mare, ce pune accent pe ergonomie şi precizie, încercând să balanseze cei doi factori în cadrul unui format fizic asimetric. Senzorul optic Avago ADNS-3090 este plasat central, în apropierea compartimentului bateriilor, chiar sub butonul ON/OFF. Cei 2500 DPI sunt suficienţi atât pentru munca de birou, cât şi pentru sesiunile solicitante de joacă. Eu am preferat mereu senzorii optici, iar G602 dă un exemplu de performanţă, comportându-se excelent în orice gen de joc, graţiei tehnologiei Delta Zero. Totuşi, o problemă comună în cazul mouse-urilor wireless rămâne lag-ul, dar nano-receiver-ul Logitech e mereu „pe fază” şi răspunde prompt comenzilor, astfel încât face faţă cu brio cerinţelor unor titluri pretenţioase, ca de exemplu Unreal Tournament III, Serious Sam 3, StarCraft II sau CS:GO. Pentru o recepţie mai bună a datelor, pachetul mouse-ului include un cablu de extensie USB 2.0.

Butoanele principale, cu switch-uri mecanice, se apasă uşor şi oferă un feedback tactil plăcut, în timp ce butoanele programabile, plasate în partea stângă (şase la număr – grupul G4-G9), sunt accesibile cu degetul opozabil. Iubitorii de jocuri MMO vor aprecia cu siguranţă butoanele G10 şi G11, integrate în click-ul stâng, poziţia acestora făcându-le perfecte pentru asignarea unor acţiuni importante. Din păcate, rotiţa de scroll nu dispune de pas configurabil, aşa că nu excelează în gaming. La capitolul autonomie, Logitech G602 stă foarte bine, căci cele două baterii AA asigură o funcţionare continuă de aproximativ 250 ore (modul Performance) – mai mult decât suficient, aş zice. Pe lângă toate acestea, un comutator minuscul permite reducerea ratei de polling la numai 125Hz (modul Endurance), prelungind semnificativ viaţa bateriilor la peste 1400 ore.

logitech_G602_02
De parcă zboară şi curge în acelaşi timp.

Acelaşi soft Logitech

Am lăudat întotdeauna softul conceput de Logitech pentru gama G. Aşa cum era de aşteptat, G602 nu face excepţie. Utilitarul funcţionează impecabil, permite editarea unor funcţii esenţiale (DPI, rolul fiecărui buton) şi poate salva configuraţia personalizată în memoria mouse-ului. Absenţa unui macro editor ar putea trece drept un minus grav, cu toate că eu nu i-am simţit prea tare lipsa. Una peste alta, Logitech G602 este un mouse wireless bun, cu o formă inconfundabilă şi performanţe apreciabile, potrivit în mâinile jucătorilor care îmbină utilul cu plăcutul.

logitech_G602_03
Vedere frontală. Se observă cu uşurinţă forma ergonomică, sculptată asimetric.

Adaugă un comentariu